Wonen bij XONAR

Soms zijn er binnen een gezin veel en complexe zorgen, waardoor het kind problemen begint te krijgen in zijn ontwikkeling of gedrag. Dan kan het nodig zijn dat het kind tijdelijk gaat wonen in een behandelgroep van XONAR. Dat is een woning (meestal een woonhuis in de wijk) waar maximaal acht kinderen wonen. Zij worden 24/7 begeleid door pedagogische professionals van XONAR. De kinderen gaan gewoon naar school en kunnen als dat lukt ook hun eigen hobby's blijven doen.

Veilige situatie & huiselijke sfeer

Binnen een huiselijke sfeer wordt ervoor gezorgd dat de kinderen tot rust kunnen komen. Wij vinden het belangrijk dat zij in een veilige omgeving wonen waar een duidelijke structuur is en vaste afspraken worden gemaakt. Wij richten ons op een optimale ontwikkeling van het kind. Daarnaast bekijken wij, samen met alle betrokkenen, wat er nodig is om de problemen thuis op te lossen, en wat het kind en de ouders in de toekomst aan hulp nodig hebben. We streven naar een zo kort mogelijk verblijf bij XONAR, zodat het kind terug naar huis kan gaan, indien nodig met ambulante hulp.
 

Samen met ouders

XONAR vindt de samenwerking met ouders erg belangrijk. Onze visie is dan ook dat ouders tijdens het verblijf van hun kind in onze behandelgroep zoveel mogelijk blijven zorgen voor hun kind. Daarom nemen wij niet alles van ouders over, maar zorgen samen met hen zo goed mogelijk voor hun zoon of dochter. Daarnaast vinden wij het belangrijk om goed te luisteren wat kinderen en jongeren zelf graag zouden willen veranderen in hun leven. Alleen met een goede samenwerking kunnen we proberen deze veranderingen daadwerkelijk te realiseren.

Wilt u weten of uw kind hulp kan krijgen van XONAR of wilt u professioneel advies? Klik hier.