18
apr

Zoekertje - Mohammed (6 jaar), Badia (3,8 jaar) en Ischa (2,7 jaar)

Wij zoeken een of twee weekend deeltijd pleeggezinnen voor dit broertje en zijn 2 zusjes. Het liefst voor een keer in de twee weken.

Bij interesse stuur een mail naar: pleegzorg@xonar.nl

De moeder van Mohammed (6 jaar),  Badia (3,8 jaar) en Aisha (2,7 jaar) is op zoek naar een (of twee) deeltijdgezin(nen) waar haar kinderen een keer per 2 weken in het weekend kunnen verblijven zodat ze even energie kan opdoen. Ze staat alleen voor de opvoeding van haar drie kinderen en dat vraagt veel van haar.

Het gezin woont, na een moeilijke periode,  in een tijdelijke woning in Maastricht en zal voor de zomer verhuizen naar Sittard. Het is daarom een voordeel als het gezin in de regio westelijke mijnstreek woont, maar dat is geen voorwaarde.

Het gezin is Marokkaans, maar spreekt Nederlands. Moeder vindt het belangrijk dat in een pleeggezin rekening gehouden wordt met het feit dat de kinderen geen varkensvlees eten.

Mohammed kan eventueel los van zijn zusjes een plekje krijgen. Voor hem is het een voorwaarde dat er een vaderfiguur in het gezin is waarmee hij positieve ervaringen kan opdoen. Mohammed is lid van een voetbalclub en zoekt een fijn gezin waar hij op zaterdag na het voetballen naar toe kan.

Voor de twee meisjes is het van belang dat ze samen blijven. Het zou fijn zijn als zij, na een opbouw, vanaf vrijdagmiddag/avond tot zondagavond kunnen gaan logeren. Moeder vindt het voor de meisjes ook prima als ze kunnen logeren bij een alleenstaande pleegmoeder.

Het zijn actieve kinderen die graag buiten zijn en genieten van aandacht. Als er andere kinderen in het gezin zijn, is dat prima, maar dan wel kinderen die wat ouder zijn.

Huisdieren zijn geen probleem, maar liever geen grote gevaarlijk uitziende honden.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Mieke Berntsen op 06-10 24 36 89.

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. De portrettekeningen zijn gemaakt door het Kinderatelier van XONAR en staan symbool voor de pleegkinderen. De portretten zijn gemaakt van fictieve gezichtjes.