25
jan

Zoekertje - Kevin (7 jaar)

Kevin, een jongen met een lichamelijke beperking, zoekt een deeltijd pleeggezin betreffende de vrijdagmiddag t/m zaterdagochtend.

Bij interesse stuur een mail naar: pleegzorg@xonar.nl

Kevin’s moeder zoekt voor haar zoontje van ruim 7 jaar een gezellig gezin waar hij elke vrijdag na school (school duurt tot 15.00) kan verblijven tot zaterdagochtend. Op zaterdagochtend wordt hij opgehaald om naar een dagopvang te gaan en van daaruit gaat hij weer naar huis.

Kevin is een vrolijke opgewekte jongen die soms wel eens grenzen kan opzoeken, maar zich goed laat corrigeren. Kevin geniet ervan om samen leuke dingen te doen zoals bakken, spelletjes spelen, bezoekje aan een (wijk)speeltuin.

Vanwege een lichamelijke beperking moet Kevin dagelijks een aantal keren gekatheteriseerd worden van urine, Kevin kan dit al nagenoeg zelf en heeft hierbij alleen de aansturing van de volwassene/thuiszorg nodig. Voor zijn ontlasting krijgt Kevin darmspoelingen. Dit is een keer per dag in de vroege avond (18.00 uur). Dit onder begeleiding van de thuiszorg die ook in een pleeggezin kan worden ingezet. Kevin is a.g.v. bovenstaande niet zindelijk en volgt onderwijs op SBO niveau omdat hij door zijn chromosoomafwijking een lichte beperking heeft.

Het zou fijn zijn als moeder af en toe een beroep op het gezin kan doen voor een wat langer verblijf als zij even rust nodig heeft.

Wie kan en wil iets betekenen voor Kevin en zijn mamma?

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Berntsen

m.berntsen@xonar.nl of 06 10243689

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. De portrettekeningen zijn gemaakt door het Kinderatelier van XONAR en staan symbool voor de pleegkinderen. De portretten zijn gemaakt van fictieve gezichtjes.