13
mrt

Zoekertje - Broertjes van 2 jaar (Cas) en 4 jaar (Glen)

Momenteel worden gesprekken gevoerd met een geïnteresseerd pleeggezin. Wij vragen dit namens de ouders van Cas en Glen, wie wil deze ouders helpen? 
Hallo wij zijn twee broertjes van 2 jaar (Cas) en 4 jaar (Glen) oud. Wij wonen momenteel bij een crisispleeggezin omdat onze vader en moeder momenteel niet de structuur en rust kunnen bieden die we nodig hebben om goed op te groeien.
 Bij het crisispleeggezin zijn we beiden enorm vooruit gegaan. Maar helaas kunnen wij hier niet blijven wonen.

Bij interesse stuur een mail naar: pleegzorg@xonar.nl

Ik ben Cas en ben de jongste, ik ben erg actief en hou van buitenspelen maar vind het wel eng om alleen buiten te zijn, daar wil ik altijd mijn broer of pleegouders bij hebben. Ook binnen kan ik leuk spelen met de duplo of met ander speelgoed, dit gaat mij prima af zodra iemand die ik vertrouw in de buurt is en er rust in huis is. Zodra er bezoek is of het iets drukker in huis is word ik zelf ook druk en trek ik echt de aandacht. Ik kan verdrietig of boos worden als ik de aandacht niet krijg.
Ook televisie kijken en muziek luisteren vind ik erg leuk. Ik ga dan het liefst voor de TVv dansen met mijn grote broer.

Alles wat mijn grote broer heeft wil ik ook graag hebben en wordt dan wel eens verdrietig als ik dat niet meteen kan krijgen.
Slapen gaat steeds beter en ik wordt niet meer zo vaak schreeuwend wakker in de nacht. Dit gebeurt nog wel eens en dan vind ik het fijn als mijn pleegmoeder even bij me komt liggen totdat ik in slaap val.
Mijn spraakontwikkeling ligt achter op mijn leeftijdsgenoten. Hier ben ik wel heel hard mee aan het werk samen met mijn pleegouders die hier veel aandacht in steken. Ik ga momenteel drie dagdelen per week naar de peuterspeelzaal wat ik erg leuk vind.

Ik ben Glen en ben de oudste, ik zit momenteel op het MKD van Radar en doe het daar erg goed. Sinds ik bij pleegouders woon ben ik erg vooruit gegaan met praten. Ik ben net als mijn jongste broertje erg actief en hou van buitenspelen. Ook ik vind het nog te eng om dit alleen te doen. Binnen kan ik me leuk vermaken met speelgoed en geniet ik van de aandacht van mijn pleegouders die veel dingen zoals taal met mij oefenen. 

Als het rustig in huis is ben ik meestal ook wat rustiger. Ik kan net als mijn broertje niet zo goed tegen drukte of harde geluiden, hier wordt ik zelf heel onrustig van.
Meestal vind ik ook juist de dingen die mijn broertje heeft erg interessant en wil deze dan direct  ook hebben. Ik heb er moeite mee als ik mijn zin niet krijg en kan dan erg boos of verdrietig worden. 

Ook bij mij gaat het slapen steeds beter. Ik vind het net als mijn broertje fijn als mijn pleegmoeder bij ons blijft totdat we slapen.

Wij zoeken pleegouders die ons veel rust en structuur kunnen bieden en daarnaast ook veel geduld en tijd hebben om samen met ons hard te werken aan onze ontwikkelingsachterstand. Ook vinden we het belangrijk dat onze papa en mama op bezoek kunnen blijven komen.
Ook willen wij graag als broertjes bij elkaar blijven wonen.

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. De portrettekeningen zijn gemaakt door het Kinderatelier van XONAR en staan symbool voor de pleegkinderen. De portretten zijn gemaakt van fictieve gezichtjes.