8
okt

Week van de Pleegzorg

De Week van de Pleegzorg 2018 zit er weer op! Maar onze zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen gaat altijd door, net zoals het aanbieden van goede zorg aan onze pleeggezinnen en het waarderen van uw grote inzet als pleegouders.

 Op woensdag 31 oktober vond de aftrap van de Week van de Pleegzorg in Zuid-Limburg plaats in Brunssum. De wethouder van Brunssum onthulde een supergroot spandoek. In de hele gemeente Brunssum zijn spandoeken te zien waarop wij aandacht vragen voor het belang van nieuwe pleeggezinnen. De basisscholen, peuterspeelzalen, middelbare school, bibliotheek, zwembad, sporthal en Albert Heijn Brunssum-Noord hebben allemaal een spandoek opgehangen.

Na de officiële opening was er in de Brikke Aove de theatervoorstelling Puk en Pim in de dierentuin te zien. Tevens werden prijzen uitgereikt aan de winnaars van de pleegzorgkleurplaatwedstrijd. Op vrijdagmiddag en maandagavond waren er inloopmomenten voor geïnteresseerden in pleegzorg. Dit vond plaats in twee buurthuizen in Brunssum.

Zondag 4 november beleefden ruim 1100 mensen een fantastische dag in GaiaZOO Kerkrade. Onze pleeggezinnen werden getrakteerd op een volledig verzorgde dag dierentuin, inclusief stralend zonnig weer. De wethouder van Brunssum sprak een warm welkomstwoord en bedankte de pleeggezinnen voor hun enorme inzet. Vier pleeggezinnen mochten mooie prijzen in ontvangst nemen. In het park werden twee theatervoorstellingen opgevoerd, konden de allerjongsten zich laten schminken, waren er extra voedermomenten voor de dieren en kon iedereen genieten van een lekkere lunch.

Ontvangt GaiaZOO.jpg

Op woensdagmiddag werden de pleeggezinnen die meegeholpen hebben aan deze week getrakteerd op een lunch in Brunssum. Wij zijn in het bijzonder heel trots op de inzet van ons pleeggezin Kirsten, Gaby en kinderen. 

Gedurende deze week bestond ook de mogelijkheid om gratis te gaan zwemmen in zwembad Glanerbrook te Geleen. Ongeveer 300 mensen hebben gebruik gemaakt van deze schitterende actie van Laco.Beeldmerk Laco Geleen.jpg

Deze Week van de Pleegzorg zou niet mogelijk zijn zonder sponsoring. De gemeente Brunssum staat symbool voor de samenwerking tussen pleegzorg en de 18 Zuid-Limburgse gemeenten. Wij bedanken de gemeente Brunssum en de overige gemeenten voor hun inzet en bijdrage aan deze week. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke gemeente in 2019 onze gastheer zal zijn voor de Week van de Pleegzorg namens alle 18 Zuid-Limburgse gemeenten.

Wij zijn Laco zeer dankbaar voor de zwembadactie en willen ook een woord van dank uitspreken aan de Stichting Opnuuj. Mede dankzij deze Stichting was het mogelijk om de theatervoorstellingen aan te bieden in GaiaZOO Kerkrade.

Berden mode & wonen Heerlen stelde een cadeaubon beschikbaar, Scoor twee bioscoopbonnen voor het gezin en GaiaZOO een jaarkaart voor het gehele gezin. Allemaal heel erg bedankt!

De Week van de Pleegzorg duurde een week, maar pleegouder ben je 365 dagen per jaar. Ook in 2019 waarderen wij de inzet van alle pleegouders enorm! Wij gaan weer leuke activiteiten bedenken, mooie thema-avonden organiseren, diverse trainingen en workshops aanbieden en blijven we u goed informeren over pleegzorgnieuws. Uiteraard kunt u weer rekenen op onze deskundige ondersteuning daar waar nodig.