Heb je vragen of wil je meer informatie stuur dan een email naar team Pleegzorg (VSM): pleegzorg@xonar.nl of neem contact op via het algemene telefoonnummer van XONAR: 043-6045555

Wie is XONAR Pleegzorg?

XONAR Pleegzorg is de grootste pleegzorgaanbieder in Zuid-Limburg. Ons werkgebied strekt zich uit van de landsgrenzen in het zuiden, oosten en westen tot Susteren-Echt in het midden van de provincie Limburg.

Wij hebben gemiddeld zo’n 600 pleegkinderen in zorg die worden opgevangen in 500 pleeggezinnen.  De helft hiervan zijn kinderen die bij hun familie (of breder netwerk) verblijven (netwerkpleegzorg) en de andere helft van de kinderen verblijft bij bestandspleegouders.

We hebben een gedreven team van 50 medewerkers die verspreid over 3 regio’s (Parkstad, Maastricht-Heuvelland en Westelijke Mijnstreek) werken. Het team Voorbereiding, Selectie en Matching (8 medewerkers) werkt regio-overschrijdend en verzorgt de werving, voorbereiding, selectie en deskundigheidsbevordering van pleegouders.

De pleegzorgmedewerkers worden begeleid door 6 gedragswetenschappers en een teamcoach.

Door de grootte van onze organisatie spelen wij een belangrijke rol en kunnen we landelijk onze stem laten horen bij beleidsontwikkelingen. Voor vele externe ketenpartners zijn we een belangrijke speler in pleegzorgland.

xonar-pleegzorg-teamfoto.jpg