VERTREKTRAINING

Op zoek naar jouw eigen plek

Soms weet je het allemaal even niet meer zo goed. Waar wil je nou met je leven naartoe? Wat wil je met school of werk? Waar wil je wonen? Wil je zelfstandig gaan wonen? Wie is er die jou helpt? Vertrektraining kan je helpen om het weer allemaal op een rijtje te krijgen en een duidelijk plan voor de toekomst te maken. Zodat je je toekomst vol vertrouwen tegemoet gaat en zaken beheerst die je nodig hebt om straks voor jezelf te kunnen zorgen.

Voor wie?

Ben je 15 jaar of ouder en ben je op zoek naar je eigen plek in de wereld of dreig je het risico te lopen om thuisloos te worden, dan is Vertrektraining iets voor jou. De vertrektrainer kijkt samen met jou wat jij belangrijk vindt en wat wat jij in de toekomst wilt bereiken. De vertrektrainer helpt je om jouw doelen te halen.

xonar-vertrektraining-opm-01.jpg

Doelen

De Vertrektraining is een intensieve individuele en praktische training van 10 weken. Tien weken lijkt een hele tijd maar voor je het weet, is de VertrekTraining alweer voorbij. Je ziet en spreekt je trainer een paar keer per week, soms dagelijks op de plek waar het voor jou handig is. De vertrektrainer helpt je bij het zoeken naar een stabiele woonplek, inkomen, werk of opleiding, naar geschikte mensen waar je op terug kan vallen en zorgt er samen met jou voor dat eventuele strafzaken zijn afgehandeld.

Werkwijze

De Vertrektraining wordt gegeven door gecertificeerde Vertrektrainers. De Vertrektraining is er speciaal voor jou en biedt jou de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. In de eerste weken van de training zoek je samen met je trainer uit wat jij wilt bereiken. Jouw doelen worden vastgelegd in een plan van aanpak en daarmee ga je in de training aan de slag. Samen met je trainer ga je onderzoeken wat je nodig hebt om je doelen te halen. We gaan veel dingen samen doen en gaan met je op pad om allerlei zaken uit te zoeken en te regelen die voor jou belangrijk zijn.

Kortom: Samen DOEN zodat jij na de training je plekje in de wereld hebt gevonden waar jij je goed voelt.

Het kan ook zijn dat je nog andere hulp nodig hebt. Ook daar helpen we je bij door samen te kijken welke hulp het best bij jou past.

Meer informatie

Heb je interesse of vragen, neem gerust contact met ons op.

Aanmelding

Denk je dat Vertrektraining iets voor jou is en wil je je aanmelden dan kun je contact opnemen met de gemeente of jouw arts. Zij helpen jou bij de aanmelding. XONAR nodigt je dan samen met je ouders/verzorgers uit voor een zorgmatchgesprek.

Contact

Bel 043 - 604 59 00 of stuur een e-mail naar info@xonar.nl.

DOWNLOAD HIER DE FOLDER OVER VERTREKTRAINING