11
okt
#Pleegzorg

Week van de Pleegzorg van start!

Van zaterdag 10 tot zondag 18 oktober is - voor het eerst in Nederland - de Week van de Pleegzorg. Overal in het land worden in die week activiteiten georganiseerd om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleegouders in het zonnetje te zetten.

De Week van de Pleegzorg vindt plaats in het kader van de campagne ’Supergewone Mensen Gezocht’, waarmee Pleegzorg Nederland onlangs is begonnen. Met die wervingscampagne hopen de 28 pleegzorgaanbieders in Nederland ten minste 3500 nieuwe pleegouders te vinden.

Week van de Pleegzorg in Zuid-Limburg
Ook XONAR organiseert speciale activiteiten in deze bijzondere week. Op zaterdag 17 oktober vindt u ons op de Parkstad Zorgbeurs in het Parkstad Limburg Stadion. Onze stand staat die dag in het teken van pleegzorg. Wij vertellen u graag alles wat u wilt weten over het pleegouderschap.

Het werven van nieuwe pleeggezinnen vinden wij belangrijk, maar óók maken wij er werk van om onze huidige pleeggezinnen in deze week extra te bedanken voor hun geweldige werk! Deze 550 gezinnen zorgen namelijk al lang, vaak 24/7, voor kinderen die momenteel niet thuis kunnen wonen. Daarom organiseren we op zondag 18 oktober voor al onze pleeggezinnen in samenwerking met JT Bioscopen in Kerkrade een hartstikke gezellig en exclusieve filmochtend!