28
sep

Week van de opvoeding

Van 5 tot en met 11 oktober staan Maastricht en het Heuvelland net zoals de rest van Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding, dit voor het vijfde jaar op rij! Zo'n feestelijk moment laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. In heel de regio 043 worden er rond het motto 'Geef me de vijf'! allerlei leuke en inspirerende activiteiten georganiseerd door diverse kindpartners in samenwerking met het CJG043, Centrum voor Jeugd en Gezin.

JubileumLogo_WeekvdOpvoeding_2015_defsite.png

Geef me de vijf!
Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zorgen dagelijks voor hun gezin. Misschien wel de meest uitdagende en zinvolle bezigheid die er is. Een taak die bestaat uit plezier maken en doorzetten, uit geluk en stress, uit genieten en geduld oefenen. Bij die taak staan vaders en moeders niet alleen. Denk aan grootouders, buren, leidsters in de kinderopvang en peuterspeelzalen, leerkrachten op school en vrijwilligers op de sportclub. "Geef me de vijf!... dan doen we het samen" is dan ook het motto, want opvoeden doe je niet alleen!

Activiteiten
De activiteiten die plaatsvinden in de tweede week van oktober sluiten aan op het motto 'Geef me de vijf!'. Alle activiteiten zijn gratis. Heeft u interesse, kijk dan op www.cjg043.nl voor meer informatie. Een tipje van de sluier:

  • Workshop "Rennen, rommel en rumoer" – breng meer ritme in je gezin
  • De Moederclub - zonder kids een aantal uurtjes gezellig met andere moeders praten
  • Webinar Minipubers: hoe ga jij om met prepuberteit?
  • Open deurmiddag bij het Medisch Kinder Dagverblijf (MKD)
  • Opvoedcafé- deel ervaringen en tips met andere ouders/ verzorgers
  • Speelinloop bij de Speelpan – kom samen met je (klein)kind(eren) spelen
  • En nog meer! Kijk op www.cjg043.nl.

Opvoeden? Doen we samen!
In deze week draait alles om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, kinderen en medeopvoeders. Samen kunt u tijdens de inspirerende activiteiten ervaringen uitwisselen en nieuwe dingen van elkaar leren.

Meer informatie
CJG043 is rondom opgroeien en opvoeden hèt (digitale) informatie- en adviespunt voor (aanstaande) ouders, jeugdigen en medeopvoeders in de regio 043. Zie voor meer informatie over het CJG043 ook www.opvoedenislachen.nl.