24
apr

Spelers Fortuna Sittard serveren 3-gangen diner aan XONAR jongeren

Afgelopen donderdag was het zover! Meer dan 70 XONAR gasten werden hartelijk ontvangen in het Fortuna Stadion. Een mooi programma was voor ze opgesteld. Ze werden allereerst meegenomen voor een leuke rondleiding door het stadion, waarbij ze een exclusief kijkje achter de schermen kregen. Een erg leuke manier om kennis te maken met deze club.

De avond werd georganiseerd door Fortuna Verbindt, dit is de verzamelnaam voor alle maatschappelijke activiteiten die worden ondernomen door Fortuna Sittard. De club is zich er namelijk sterk van bewust dat ze een belangrijke rol vervult in de maatschappij en zet zich daarom, met behulp van diverse vrijwilligers en sponsoren, al jaren in voor maatschappelijke projecten in de regio.

‘Terugkijkend op een heel geslaagde en prettige avond in een heel ongedwongen relaxte sfeer zijn we als Fortuna MVO erg tevreden hoe we onze gasten aandacht en een extra duwtje in de rug hebben kunnen geven. Het aanstekelijke enthousiasme vooral vanuit XONAR werkte zeer motiverend. We gaan dit herhalen met een Fortuna Verbindt Kerstdiner!’ aldus Wil Helwig, voorzitter van de MVO-werkgroep van Fortuna Sittard.

‘Het was inderdaad een geslaagde activiteit, de reacties waren zonder uitzondering positief. Goede sfeer en het eten was goed. Zeker waard om te herhalen. Zonder andere organisaties te kort te doen, liep XONAR natuurlijk in diverse opzichten voorop afgelopen donderdag. Qua aantal deelnemers en de mooie sjaals. Bedankt namens de MVO werkgroep van Fortuna!’  Roland Hintzen, lid MVO-werkgroep Fortuna Sittard.

Spelers 2.jpg

Na de rondleiding was het tijd om aan tafel te gaan. In Brasserie54, de huisbrasserie van Fortuna Sittard, stonden feestelijk gedekte tafels klaar. Er wachtte de jongeren een heerlijk 3-gangen menu. En extra speciaal, dit werd geserveerd door de spelers en staf van Fortuna Sittard. De jongeren kregen tijdens het diner én tussen de verschillende gangen door volop de mogelijkheid om met alle spelers te praten en handtekeningen te verzamelen.  Middenvelder Jorrit Smeets: ‘Het was gewoon erg leuk. We hebben met de jongeren kunnen praten, onder meer over hun situatie. Maar ook natuurlijk over het voetballen. Ik merkte dat iedereen er plezier in had.’

IMG_0077.jpg

Om de avond feestelijk af te sluiten presenteerden 3 XONAR jongeren na het diner een cadeau aan Fortuna Sittard. Een van de spelers nam de mooie XONAR – Fortuna Sittard vlag blij in ontvangst.

Het was een ontzettend geslaagde avond. De jongeren hebben er enorm van genoten. Fortuna Verbindt, bedankt! Meer weten over Fortuna Verbindt? Kijk dan eens op de website van Fortuna Verbindt.