‘Zoekertjes’ worden ingezet als we voor kinderen die bij XONAR op de wachtlijst staan, op dat moment geen geschikt pleeggezin kunnen vinden binnen ons bestand.

Wij hopen dat pleegouders, door de omschrijving van de vraag van het kind en zijn ouders, enthousiast raken en hierdoor overwegen om een extra plekje in hun pleeggezin te bieden.

Alle bij XONAR goedgekeurde pleeggezinnen  kunnen reageren.  Voor netwerkpleeggezinnen die iets willen betekenen voor een van onderstaande kinderen betekent dit dat zij moeten deelnemen aan het voorbereidingsprogramma voor bestandpleegouders (STIP) alvorens in aanmerking te kunnen komen voor een eventuele bijplaatsing. 

Als u wilt reageren op een zoekertje is het goed om eerst met de begeleider pleegzorg te overleggen. Uiteraard kunt u voor vragen en meer uitleg contact met ons opnemen.

Uw reactie zien wij heel graag tegemoet via mail: pleegzorg@xonar.nl of via het algemene telefoonnummer: 043-6045555

Hartelijke groeten,
Mieke, Ans, Inge en Margriet (team matching Pleegzorg)

Met hulp van de zoekertjes hebben wij een nieuw pleeggezin gevonden voor:

Luca van 4 jaar (Xpeditie december 2017 editie)
Tim van 10 jaar  (Xpeditie december 2017 editie)
Kim van 14 jaar (nieuwsbrief januari 2018)

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. De portrettekeningen zijn gemaakt door het Kinderatelier van XONAR en staan symbool voor de pleegkinderen.
De portretten zijn gemaakt van fictieve gezichtjes.

Aïsha (9 jaar)


Wij zoeken een perspectief biedend pleeggezin voor Aïsha, een meisje van 9 jaar. Zij woont momenteel in een crisis-pleeggezin.
 Zij is leergierig en ondernemend en zit op een reguliere basisschool, maar vindt het wel moeilijk op school. Aïsha kan goed overweg met jongere…

Lees meer

Broertje Bas (3 jaar) en zusje Emma (8 jaar)

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een pleeggezin, liefst regio Gulpen, voor Emma en Bas. De mama van deze kinderen zal worden opgenomen voor behandeling waardoor zij (tijdelijk) niet voor haar kinderen kan zorgen.

Lees meer

Broertjes van 2 jaar (Cas) en 4 jaar (Glen)

Wij vragen dit namens de ouders van Cas en Glen, wie wil deze ouders helpen? 
Hallo wij zijn twee broertjes van 2 jaar (Cas) en 4 jaar (Glen) oud. Wij wonen momenteel bij een crisispleeggezin omdat onze vader en moeder momenteel niet de structuur en rust kunnen bieden die we…

Lees meer

Daan (5 jaar)

Daan, een kleuter van 5 jaar, zoekt een deeltijd pleeggezin, waar hij om de twee weken een weekend naar toe kan. Hij komt uit een gezin met drie jongens. Zijn oudste broer gaat al langer naar een deeltijd pleeggezin. Er is sprake van een hectische thuissituatie met veel stress,…

Lees meer

Mark (14 jaar)

Mark is een jongen van 14 jaar die tijdelijk in een crisisopvanggroep woont. Wij zijn op zoek naar een pleeggezin voor Mark omdat hij niet bij zijn moeder kan wonen.

Lees meer